PCS Structural Solutions Headquarters

Other

PCS completed an extensive re-branding of the 45-year-old firm. The client’s challenge to the design team was to create an office design that represented their new brand identity and serve as a showcase for their services.

The area of this tenant improvement included a 5′-6″ vertical elevation change that bisects their space. That elevation change was used as a spatial organizational device and helped to create a grand stair that doubles as presentation theater for their in-house professional development events. The design team used a three-dimensional representation of the new corporate logo to house principal offices within a red metal box as a central feature element.

PCS wanted the materials that they work with – steel, concrete and wood – used and celebrated in their new space. The design team utilized many materials with intrinsic finishes, provided abundant access to natural light and used reclaimed wood from old parking garage guard rails. The new space is located within a LEED Platinum building shell and core and many sustainable ideas were incorporated into their new space.

Client: PCS Structural Solutions

Location: Tacoma, WA

Size: 12,700 s.f.